دعاوی کیفری شاخه ای از حقوق جزا و جرم شناسی می باشد که شامل جرایم و مجازات ها می باشد و در آن به جرم، مجرم و مسئولیت کیفری پرداخته می شود. امور کیفری از جمله اموری هستند که دارای حساسیت بالایی می باشند و در آنها چگونگی طرح شکایت از وکیل، تنظیم شکایت، زمان تنظیم و تقدیم شکایت و بهره گیری از مستندات در روند رسیدگی به گونه ای است که بدون استفاده از وکلای متخصص روند پرونده دچار خلل خواهد شد. به همین دلیل بهتر است شاکی و متهم برای پیشبرد پرونده خود در تمام مراحل رسیدگی از وکلای مجرب در این زمینه استفاده نمایند.
وکیل کیفری کیست؟
دعاوی کیفری بخشی از دعاوی هستند که توسط وکیل کیفری قابل پیگیری می باشند و در واقع دعاوی هستند که مستلزم صدور کیفرخواست هستند اعم از اینکه قابل گذشت یا غیرقابل گذشت باشند. برای دفاع از حقوق خود در دعاوی کیفری افراد نیازمند استفاده از وکلای کیفری می باشند. در واقع وکیل کیفری وکیلی می باشد که علاوه بر داشتن پروانه وکالت دادگستری در زمینه دعاوی کیفری مانند قتل، کلاهبرداری، ضرب و جرح، جعل، آدم ربایی و ... تخصص و تجربه بالایی دارد و حوزه فعالیت او حقوق جزا و جرم شناسی می باشد. البته این به این معنا نمی باشد که وکیل کیفری در دعاوی غیرکیفری وارد نشود.
مزایای مشاوره با وکیل قتل در داداپ
موضوعات وکالت در دعاوی کیفری شامل چه مواردی می شود؟
مجازات یا کیفر، واکنشی است که از طرف جامعه برای احقاق حقوق فردی و اجتماعی به عمل می آید که شامل حبس، جزای نقدی، شلاق، پرداخت دیه، محرومیت از حقوق اجتماعی و... می شود.
هر فعل یا ترک فعلی که قانون آن را جرم شناخته و برای آن مجازات تعیین کرده است در دایره دعاوی کیفری قرار می گیرد که در ادامه به نمونه هایی از این دعاوی که کاربرد بیشتری داشته و متداول تر می باشند به صورت تیتروار می پردازیم:
- خیانت در امانت
- کلاهبرداری
- سرقت
- جعل و استفاده از سند مجعول
- قتل عمد و غیرعمد و شبه عمد
- فروش مال غیر
- ضرب و جرح
- دیه
- اختلاس
- ارتشا
- آدم ربایی
- مزاحمت تلفنی
- قاچاق مواد مخدر
- قذف
- تهیه و ترویج سکه قلب
- تمرد نسبت به مامورین دولت
- افسادفی الارض
- شرب خمر
- زنا
- توهین
- افترا
- ورشکستگی
- تصرف عدوانی
- تهدید
- جاسوسی
- ترک انفاق
- عدم ثبت واقعه ازدواج
- تخریب
- تصادفات رانندگی
- نزاع همسایگی و دست جمعی
- دخالت در اموال مسروقه
- جرائم رایانه ای
مزایای مشاوره با وکیل کیفری چیست؟
استفاده از خدمات وکلای کیفری در امور کیفری بسیار حائز اهمیت است به این دلیل که این مسائل دارای پیچیدگی و حساسیت بالایی هستند و بدون استفاده از وکیل چنین پرونده هایی دچار خلل می شوند و عدم استفاده از وکلا به معنای این است که اتهام مورد قبول طرف می باشد. وکیل با توجه به تخصص و تبحری که دارد به خوبی می داند که شکایت را چگونه تنطیم کند که حقوق موکلش را حفظ نماید، از چه ادله ای و در چه زمانی از ادله و مستندات استفاده کند که برگ برنده ای برای موکلش باشد. این موکل است که با مواعد قانونی به خوبی آشنا می باشد و عواقب عدم رعایت مواعد را بر موکل خود تحمیل نمی کند و در زمان خود تجدیدنظر خواهی و واخواهی نماید. وکیل کیفری سبب می شود که بدون حضور موکل هم پرونده در جریان روند رسیدگی قرار بگیرد و نیاز به حضور موکل نباشد.
مهم ترین دلیل بهره مندی از وکیل در دعاوی کیفری این است که با توجه به اینکه هر دعوایی فقط یک بار قابل طرح است در نتیجه اگر به شیوه نادرست مطرح شود سبب پایمال شدن حقوق فرد می شود و خسارات جبران ناپذیری را به بار می آورد.
انواع واخواهی چگونه انجام می شود؟
وکیل کیفری خوب چه خصوصیاتی دارد؟
- فردی که به عنوان وکیل کیفری اقدام می کند می بایست وکالت پایه یک را داشته باشد زیرا در خصوص پرونده های حساس کیفری کارآموزان نمی توانند مداخله نمایند.
- وکیل کیفری خوب فردی است که علاوه بر داشتن پروانه وکالت پایه یک دادگستری نسبت به مسائل کیفری تسلط بالایی داشته باشد یعنی :
- نسبت به قوانین کیفری شامل قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با حمل و نگهداری مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون نیروهای مسلح، آراء وحدت رویه و نظریه مشورتی در حوزه کیفری آگاه باشد.
- در موضوعات کیفری مختلف سابقه وکالت داشته باشد و سابقه موفقیت در آنها را داشته باشد.
- با رویه قضایی شامل دادگاه کیفری 1 و 2، تجدیدنظر استان، دادسراهای عمومی، انقلاب، کودک و نوجوان و وظایف ضابطین دادگستری به خوبی آشنا باشد.
- قدرت بالایی در نگارش حقوق شامل تنظیم لایحه، شکایت نامه و... داشته باشد.
- فن بیان قوی داشته و به لحاظ روابط عمومی نیز قوی باشد تا بتواند به راحتی از حقوق موکل خود دفاع نموده و قاضی را مجاب کند.
- شخصی صبور و با روحیه بالایی باشد زیرا مسائل کیفری معمولا خشن و با انعطاف پذیری پایین هستند.
- وقت شناس باشد و هر مرحله را در زمان مورد نظر خود پیش ببرد تا به حقوق موکل خود صدمه نزند.
- دارای روحیه شازش دهنده باشد و تمام تلاش خود را در این راه به کار گیرد که طرفین را به صلح دعوت کند.
- رازدار باشد و از اعتماد موکل خود سواستفاده نکند.
- تمام تلاش خود را جهت احقاق حق موکل خود به کار ببرد.
- مسئولیت پذیر باشد.
- در مقابل موکل خود پاسخگو باشد و نهایت احترام را در حق او به جا آورد.
- وعده های دروغین به موکل خود ندهد و او را به خطا امیدوار نکند.
- با کمترین هزینه و کوتاه ترین زمان موکل را به حقوقش برساند.
مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر تریاک، هروئین و شیشه
حق الوکاله یا هزینه وکیل کیفری
مقصود از حق الوکاله مبلغی است که موکل بابت به نتیجه رسانده پرونده به وکیل می پردازد در امور کیفری نیز به مانند تمام پرونده هایی که به وکلا ارجاع می شود اساس پرداخت هزینه بر مبنای توافق می باشد و در صورتی که در این زمینه توافقی حاصل نشود بسته به خدمتی که وکیل ارائه داده است از قبیل: مشاوره، تنظیم شکایت نامه، مطالعه پرونده و دفاع از موکل در تمام مراحل هزینه ها متفاوت بوده و آیین نامه برای هر خدمت مبلغ متفاوتی را تعیین نموده است و این هزینه بسته به این دارد که دعوا مالی بوده یا غیرمالی. لازم به ذکر است که تجربه و مدرک تحصیلی وکیل نیز در افزایش حق الزحمه موثر می باشد.
نکته ای که در اینجا نیاز به بیان دارد این است که در پرونده هایی که وکیل تسخیری برای آنها تعیین می شود حق الوکاله براساس تعرفه تعیین می شود و این هزینه توسط شاکی یا متهم که از خدمت وکیل استفاده کرده است پرداخت نمی شود بلکه از محل اعتبارات قوه قضاییه قابل پرداخت می باشد.
مشاوره با وکیل کیفری به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین در داداپ
گروه وکلای داداپ این امکان را فراهم نموده است که کاربران بتوانند از خدمات حضوری و غیرحضوری وکلای مجموعه با کمترین هزینه استفاده نمایند. خدمات این مجموعه شامل مشاوره حقوقی آنلاین و مشاوره حقوقی حضوری با وکلای متخصص کیفری، تنظیم شکایت، لایحه و اخذ قرارداد می باشد.
برای مشاوره و انتخاب بهترین وکلا از سراسر ایران روی لینک رو به رو کلیک کنید: انتخاب وکیل آنلاین
سوالات متداول در مورد وکالت کیفری
وکیل کیفری کیست؟
وکیل کیفری فردی است که به صورت تخصصی در زمینه پرونده های کیفری فعالیت می کند.
آیا امکان استفاده از وکیل کیفری به صورت رایگان وجود دارد؟
بله براساس قانون آیین دادرسی کیفری تحت شرایطی این امکان برای شاکی و متهم فراهم شده است.
آیا وکالت در امور کیفری تضمینی است؟
در تمامی دعاوی از جمله دعاوی کیفری که وکلا آنها را قبول می کنند، تعهد وکلا، تعهد به وسیله می باشد.