داداپ با داداپ حقتو داد بزن داداپ
خدمات حقوقی داداپ

تنظیم لایحه

هزینه تنظیم لایحه اینترنتی توسط وکیل

جهت تنظیم لایحه به مانند دادخواست، اظهارنامه و ... اصل بر توافق طرفین برای دریافت هزینه تنظیم می باشد. ولی در صورتی که جهت تنظیم لوایح قراردادی فی ما بین طرفین نباشد با توجه به محتوای لایحه و اینکه لایحه تنظیمی برای کدام مرحله از دادرسی باشد هزینه دریافتی تعیین می شود. براساس آیین نامه مبلغ دریافتی جهت تنظیم لایحه نباید از پنج میلیون تومان تجاوز کند.

برای درخواست تنظیم لایحه کیفری و حقوقی کلیک کنید: تنظیم لایحه

تنظیم لایحه

لایحه نویسی در تخصص چه افرادی قرار دارد؟

اکثر افراد وقتی که واژه لایحه را می شنوند معنای آن برای آنها نا مفهوم بوده و از جهتی لایحه را منصوب به دولت می دانند. اما لایحه به معنای نوشته می باشد. افرادی که در جریان دادرسی قرار می گیرند با واژه لایحه آشنایی بیشتری پیدا می کنند و برای نوشتن متن آن نیازمند تخصص می باشند. گاهی افراد بدون در نظر گرفتن تخصص ویژه و محتوای دادخواست خود با سرچ های اینترنتی به تنظیم لوایح گاهاً نادرست می پردازند و عده ای سعی می کنند که با دانش اندک خود لایحه را تنظیم نمایند اما باید افراد عادی که تخصص لازم در این زمینه را ندارند بدانند که لایحه نویسی دارای دشواری های زیادی بوده و می بایست توسط افراد اهل فن نگاشته شود. تنظیم لایحه توسط وکلا و کارشناسان حقوقی که با این واژه آشنا بوده و در این زمینه دانش و تخصص لازم دارند انجام می گیرد ولذا بهتر است که بجای خود نویسی یا واگذار کردن نگارش لایحه به افراد غیر متخصص جهت سهولت و پیشرفت فرآیند رسیدگی از افراد متخصص در این حوزه استفاده نمایند. اما این نکته را نباید فراموش کرد که صرف تحصیل دانشگاهی و داشتن کارشناسی یا بالاتر در رشته حقوق برای نوشتن لایحه کافی نمی باشد و فردی که لایحه را نگارش می کند باید کلام شیوایی داشته تا بتواند در نگارش لایحه از آن استفاده نماید. علاوه بر داشتن قلم شیوا لایحه نویس می بایست به این نکته توجه نماید که لایحه در چه مرحله ای بوده و چه مراحلی را طی کرده است. 

لایحه چیست و چه کسی به لایحه احتیاج دارد؟

شاید برای برخی این اشتباه پیش بیاید که لایحه همان دادخواست می باشد در حالی که باید متذکر شویم  که دادخواست یک  فرم مخصوص می باشد که در ابتدای رسیدگی تقدیم دادگاه می گردد که شامل مشخصات طرفین، خواسته، دلایل و مستندات و غیره می باشد در حالی که لایحه در مقام دفاع بوده و تا پایان رسیدگی قابل تقدیم به دادگاه می باشد. لایحه نوشته ای می باشد که از طرف یکی از طرفین دعوا چه در امور کیفری و چه حقوقی به مرجع رسیدگی داده می شود. لایحه در واقع دفاعیه بوده چرا که طرف دعوا و وکیل او در مقابل دفاع به تنظیم آن می پردازد. لایحه در واقع برگرفته از مواد قانونی و همچنین  رویه ها و تجربیات طرف دعوا و وکیل او در قالب اصطلاحات حقوقی می باشد. 
وقتی که فردی قصد دفاع در مقابل خواسته یا شکایتی را داشته باشد می تواند به وسیله لایحه از خود دفاع نماید. با توجه به اینکه لایحه دارای متن منسجمی می باشد می تواند در تصمیم قاضی موثر بوده و چه بسا از اظهارات شفاهی طرفین مفیدتر باشد. بنابراین فردی که می خواهد از خود دفاع نماید می بایست به وسیله لایحه این کار را انجام دهد.

لایحه چیست و چه کسی به لایحه احتیاج دارد؟


مشاوره حقوقی آنلاین در داداپ: بهترین و سریع ترین راه برای کسب نظر از وکلای متخصص


رایج ترین انواع لوایح حقوقی و کیفری

همانطور که در قسمت بالا شرح دادیم لایحه در مقام دفاع تنظیم می گردد و محتوای آن می تواند اعم از دعاوی حقوقی و کیفری باشد. در ادامه به چند نمونه از لوایح حقوقی و کیفری به عنوان پرکاربردترین آنها می پردازیم.

  • لایحه توهین و تهدید همسر

زمانی که مردی به همسر خود توهین نماید و در واقع از الفاظ رکیک استفاده کند و جان و مال و آبروی او را تهدید کند برای دفاع از حقوق خود ناگزیر به تنظیم لایحه می باشد.

  • لایحه برای دریافت مبلغ چک

زمانی که موعد چک فرا برسد و صادر کننده چک یا ظهر نویس ها از پرداخت مبلغ آن خود داری نمایند دارنده برای دریافت مبلغ مندرج در چک لایحه تنظیم می نماید.  

رایج ترین انواع لوایح حقوقی و کیفری

چه نکاتی در نوشتن لایحه اهمیت دارد؟

  • لایحه عزل وکیل

عقد وکالت عقدی است جایز و طرفین می توانند هر زمان بخواهند آن را بر هم بزنند. در صورتی که موکل بخواهد به وکیل اعلام نماید که قصد ادامه همکاری با او را ندارد باید با تنظیم لایحه عزل وکیل به او اعلام نماید. این لایحه ضمیمه پرونده شده و به وکیل ابلاغ می گردد.

  •  لایحه استعفای وکیل

همانطور که در بالا اعلام کردیم وکالت عقدی است جایز در صورتی که وکیل بخواهد استعفای خود را به موکل اعلم نماید می بایست لایحه استعفائیه را تنظیم نموده و به موکل ابلاغ نماید که موکل نسبت به تعیین وکیل دیگری اقدام نماید.

  • برای نوشتن لایحه دفاعیه می بایست نگارنده پرونده طرف دعوا را به دقت مطالعه نماید و محتوا را با تسلط کامل مورد توجه قرار دهد.
  • نکات کلیدی پرونده را هایلایت کرده و یا اینکه از آنها نت برداری نماید.
  • در صورتی که وکیل طرف دعوا می باشید برای تنظیم لایحه به گفته های طرف مقابل در ابتدا و انتهای رسیدگی دقت نمایید و در صورت عدم تطابق از آن جهت نگارش استفاده نمایید.
  • به گفته های شهود و مطلعان دقت نموده و تعارضات و تناقضات بررسی نمایید.
  • در نگارش لایحه حتماً آن را تایپ نمایید. اگر امکان دسترسی به نرم افزار برای شما مقدور نبود حتما با خط خوانا نگارش نمایید.
  • مواد قانونی را به درستی انتخاب نموده و با استدلال صحیح در لایحه از آن استفاده نمایید. 
  • سعی نمایید که در نگارش لایحه نکات اضافی را حذف نمایید.
  • جهت تنظیم لایحه بهتر است که اظهارات طرف مقابل را به دقت شنیده و از آن برای تنظیم لایحه استفاده نمایید.

برای درخواست تنظیم لایحه کیفری و حقوقی توسط وکلای مجرب داداپ به صورت آنلاین، کلیک کنید: درخواست تنظیم لایحه

نمونه فرم لایحه های رایج


لایحه دفاعی شاکی در پرونده قتل شبه عمد

ریاست محترم دادگاه عمومی جزایی
سلام علیکم
احتراما در خصوص پرونده کلاسه ... به وکالت اولیاء دم مرحوم .... عرایض و دفاعایات خویش را به استحضار عالی می رساند:
ـ مطابق نظریه افسر فنی  متهم به عنوان مقصر صد در صد حادثه معرفی شده است. دادگاه اصرار دارد که متهم سی درصد مقصر می باشد و این مساله موجب شانه خالی کردن متهم از مسئولیت خویش می گردد. 
ـ با توجه به ماده 206 قانون مجازات اسلامی در صورتی که قتل نسبت به مجنی علیه نوعاً کشنده باشد، حتی اگر ضارب قصد قتل نداشته باشد قتل عمدی محسوب می گردد. بنابراین، در قتل غیر عمد ناتوانی و ضعف مجنی علیه سبب عدم مسئولیت قاتل نمی باشد و قاتل نمی تواند به این بهانه که مقتول سال خورده بوده و توانایی بالایی نداشته از مسئولیت سر باز زند.
و ...



لایحه دفاعیه الزام به تمکین


زوجه خانم ... مدتی به علت نداشتن مسکن مستقل با همسرش دچار اختلاف شده و به همین دلیل به منزل پدری نقل و مکان می کند و طی اظهارنامه به شماره ... در تاریخ ...  از همسر خود تقاضای تهیه مسکن می نماید اما متاسفانه همسر وی از تهیه مسکن خودداری می کند. دادگاه بدوی به استناد عدم تمکین قبل از ارسال اظهارنامه اقدام به صدور حکم تمکین و رد دعوای نفقه نموده است.
ریاست محترم دادگاه تجدید نظر استان ...
اینجانب .... به وکالت .... فرزند .... نسبت به دادنامه شماره .... صادره در پرونده کلاسه .... مبنی بر صدور حکم تمکین و رد دعوای تقابل نفقه مستند به ماده 348 آیین دادرسی مدنی اعتراض و تقاضای رسیدگی مجدد و نقض دادنامه صادره را می نمایم.