با توجه به اینکه تنظیم قراردادها به دلیل تخصصی بودن امور حقوقی مسأله ای پیچیده است افراد نیازمند به اخذ مشاوره تنظیم قرارداد هستند. هر چند نمونه قرارداد هایی به ویژه در زمینه تنظیم قرارداد پیمانکاری، نمونه قرارداد بانکی، قرارداد مشارکت و قرارداد اجاره در سایت ها موجود است ولی باید توجه داشت که نحوه نوشتن قرارداد بین دو نفر در حالات مختلف، ظرافت ها و پیچیدگی های خاص خود را می طلبد که تقبل هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل متخصص را بر مبنای تعرفه تنظیم قرارداد پیش بینی شده در داداَپ معقول و منطقی می نماید. شایان ذکر است که سرویس تنظیم قرارداد در داداَپ توسط وکلای مجرب و متخصص در حوزه های مختلف و به صورت تنظیم قرارداد آنلاین انجام می شود که از حیث صرفه جویی در وقت و انرژی و جلوگیری از ترددهای غیرضروری بسیار مفید است.
برای درخواست تنظیم انواع قرارداد توسط وکلای مجرب داداپ در سراسر کشور کلیک کنید: تنظیم قرارداد
فرآیند درخواست تنظیم قرارداد آنلاین در داداَپ
برای استفاده از سرویس تنظیم قرارداد آنلاین در داداَپ، پس از انتخاب تنظیم قرارداد در منوی خدمات، کاربر نوع قرارداد مدنظر خویش را از بین انواع قرارداد ها انتخاب می نماید و بر مبنای موضوع قرارداد، وکلای متخصص حوزه حقوقی مربوطه (خرید و فروش املاک، پیمانکاری، روابط کار و ...) نمایش داده می شوند. در این مرحله کاربر با ملاحظه رزومه و قیمت های اعلامی توسط وکلا، نسبت به انتخاب وکیل مطلوب خویش جهت تنظیم قرارداد مبادرت می نماید و پس از انتقال به صفحه مربوطه ضمن اعلام خواسته خویش و شرایط و اوصاف قرارداد منظور خود، عندالزوم و در صورت صلاحدید جهت پیشبرد بهتر امور و درک کامل موضوع توسط وکیل، فایل های مرتبط با قرارداد را ضمیمه می کند. پس از پرداخت هزینه، تقاضای وی جهت انجام به وکیل منتخب اعلام می گردد و وکیل مذکور با لحاظ خواسته کاربر، اقدام به تهیه و اختصاصی سازی قرارداد برای متقاضی نموده و پس از تکمیل قرارداد آن را به حساب کاربری متقاضی در داداَپ ارسال می نماید.
انتخاب وکیل در داداپ: انتخاب بهترین وکیل در اپلیکیشن داداپ
هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل
تنظیم قرارداد ها و اختصاصی سازی آن ها برای کاربران توسط وکلا و با قیمت های اعلامی توسط ایشان در داداَپ انجام می شود و هر وکیلی در اعلام قیمت آزاد بوده و همین امر موجبات رقابتی شدن هزینه خدمات تنظیم قرارداد را در کنار رقابت در کیفیت آن فراهم می نماید که در نهایت به نفع کاربران داداَپ می باشد.
انواع قرارداد های رایج
قرارداد ها به لحاظ گستردگی روابط اجتماعی و حقوق اشخاص، دارای انواع بسیاری می باشند که از جمله می توان به قرارداد های خرید و فروش ملک، خرید و فروش خودرو، پیمانکاری، اجاره، کار، خدمات، پیش فروش ساختمان، خرید و فروش سرقفلی و حق کسب و پیشه ، قرارداد های ورزشی، مشارکت مدنی، مشارکت در ساخت، صلح، وکالت، رهن، اجاره به شرط تملیک، جعاله، وقف، ازدواج و خرید و فروش سهام و اوراق بهادار اشاره نمود.
قرارداد خرید و فروش ملک
قراردادی است که موضوع آن معامله املاک اعم از زمین، مستغلات و آپارتمان است که در تنظیم آنها ملاحظات بسیاری از حیث کاربری اراضی، شرایط قانونی و مدارک پیوست قرارداد و نیز تعیین نحوه پرداخت ثمن و تاثیر آن بر قرارداد وجود دارد.
قرارداد خرید و فروش خودرو
قراردادی است که محور آن انتقال مالکیت انواع خودرو اعم از تجاری و شخصی است و در کنار مسائل فنی مرتبط با صحت و سلامت خودرو ، توجه به نکات حقوقی و قانونی انتقال خودرو ها امری واجب و ضروری است.
قرارداد پیمانکاری
قرارداد های پیمانکاری در حوزه ایجاد و ساخت راهها ، ساختمانها ، نیروگاه ها ، سدها ، پالایشگاه ها، کارخانجات و ... منعقد می شود و به لحاظ اهمیت موضوع، قوانین و احکام مخصوص به خود به ویژه شرایط عمومی پیمان را دارد که در کنار قوانین اصلی و مادر همچون قانون مدنی در تفسیر و اجرای قرارداد های پیمانکاری مدنظر قرار می گیرد.
قرارداد اجاره
قرارداد اجاره بسته به مال موضوع اجاره انواع مختلفی دارد و شامل اجاره املاک اعم از مسکونی، اداری، تجاری، اجاره ماشین آلات و تجهیزات و اجاره اراضی زراعی و باغات است که بین مالک و مستاجر منعقد می شود.
حقوق مستاجر در مقابل موجر را اینجا بخوانید
قرارداد کار
افراد و اشخاص در انجام فعالیت های اقتصادی خویش و راهبری سازمان خود نیازمند استفاده از نیروی کار اعم از ساده و متخصص هستند که در این راستا قراردادی های متنوعی بین نیروی کار و استخدام کننده گان منعقد می شود که عمدتاً تحت لوای قانون کار مدیریت می شود و شرایط ، احکام و مراجع حل اختلاف خاص خویش را دارد.
قرارداد پیش فروش ساختمان
همچنانکه مرسوم است بسیاری از مالکین و سازندگان به منظور تامین مالی پروژه ساختمانی خویش، اقدام به پیش فروش ساختمان به ویژه در قالب واحد های آپارتمانی می نمایند و اشخاص نیز به دلیل مناسب بودن قیمت های پیش فروش و فرصت زمانی بیشتر جهت پرداخت ثمن اقدام به پیش خرید می نمایند. قانونگذار به منظور حمایت از خریداران، برای پیش فروش ساختمان قانونی خاص تصویب کرده و شرایط خاصی را مدنظر قرار داده است.
قرارداد های خدماتی
قرارداد هایی هستند که به منظور استفاده از خدمات خاص و در خصوص امر مشخصی منعقد می شود مثل قرارداد نقاشی ، کابینت کاری، یا انجام لوله کشی ساختمان مشخص.
قرارداد خرید و فروش سرقفلی و حق کسب و پیشه
املاک تجاری که با عقد اجاره به مستاجرین واگذار می شوند محل ایجاد حقوقی مثل کسب و پیشه و سرقفلی هستند که انتقال این حقوق نیز به دلیل پیچیدگی های قانونی موجود در روابط موجر و مستاجر ، شرایط خاصی دارد و دقت نظر تخصصی حقوقدانان و وکلای مربوطه را می طلبد.
قرارداد مشارکت مدنی: گاهی اوقات اشخاص به منظور انجام فعالیت اقتصادی ، سعی در تجمیع دارایی ها و توانمندی های خویش می نمایند بدون اینکه قصد ایجاد شخصیت حقوقی و ثبت شرکت را داشته باشند که نیل به این مهم با استفاده از قالب حقوقی مشارکت مدنی ممکن و میسر می گردد.
قرارداد مشارکت در ساخت
قرارداد مشارکت در ساخت یکی از انواع قرارداد های مشارک مدنی است که بین مالک از یک سو و سازنده از سوی دیگر منعقد می شود و دو طرف در واحد های احداثی در عرصه متعلق به مالک به نسبت مقرر خود شریک می شوند.
قرارداد صلح
صلح قراردادی است که کاربرد بسیار وسیعی چه انعقاد در مقام قراردادهای دیگر وچه در مقام رفع خصومت و انجام سازش دارد به نحویکه فقها آنرا آقا و سرور عقود می نامند.
قرارداد وکالت
قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین ( موکل ) به طرف دیگر ( وکیل ) اجازه و اختیار انجام اموری از سوی خود از جمله تصرفات حقوقی، انعقاد قرارداد ها، انجام امور اداری و دفاع از حقوق موکل در دادگاه ها و مراجع رسیدگی و حل و فصل اختلاف را می دهد.
قرارداد رهن
در برخی موارد بانکها و موسسات مالی جهت اعطای تسهیلات و وام به اشخاص ، جهت باز پرداخت اصل مبلغ وام و سود آن مطالبه تضمین می نمایند و ترجیح می دهند که تضمین مذکور در قالب معرفی ملک انجام شود که در اینصورت اقدام به انعقاد عقد رهن می نمایند و در این فرض صاحب ملک را راهن و بانک را مرتهن می گویند.
قرارداد اجاره به شرط تملیک: گاهی اوقات فروشندگان کالاها به ویژه کالاهای سرمایه ای در قالب اجاره به شرط تملیک اقدام می نمایند با این توضیح که ثمن مقرر بین طرفین به صورت اقساط پرداخت می شود و پس از پرداخت آخرین قسط از ثمن مالکیت کالای مورد معامله به مستاجر منتقل می شود و مالک ملزم به تنظیم سند رسمی انتقال می گردد.
قرارداد جعاله
جعاله یکی از قرارداد هایی است که به منظور انجام امور خاص مدنظر طرفین منعقد می شود و از جمله عقود جایز است که با فوت یا جنون یکی از طرفین منحل می گردد.
قرارداد وقف
گاهی اوقات اشخاص به منظور انجام امور خیر و مصارف عامه ، اقدام به وقف اموال خود می نمایند به این صورت که مقرر می نمایند منافع و درآمد های ملک مورد وقف جهت مداوای بیماران سرطانی بی بضاعت مورد استفاده قرار گیرد. در صورت وقوع این عقد ، اصل ملک حفظ می گردد لیکن منافع و عواید آن جهت مصرف مدنظر واقف مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی نیز از نهاد وقف به منظور حفظ اتحاد بین فرزندان شخص در نسلهای آتی استفاده می شود که وقف بر اولاد با این هدف انجام می شود و در اینصورت اصل مال بین ورثه تقسیم نمی شود بلکه اصل مال حفظ می شود و منافع آن بین وراث ، تقسیم و نسلها به همین منوال ادامه می یابد.
قرارداد ازدواج
تشکیل خانواده و ازدواج نیز امری قراردادی است و به صورت یک قرارداد با تشریفات و شرایط خاص بین زوجین ( زن و شوهر ) منعقد می شود و اموری همچون مهریه و نفقه را در بر می گیرد. ازدواج در قانون ایران بر دو نوع است دائم و موقت است.
قرارداد خرید و فروش سهام
تشکیل شرکتهای تجاری با تجمیع دارایی های شرکا انجام می شود و به هر کدام از شرکا برگه ای تحت عنوان سهام داده می شود که معرف میزان مشارکت وی در شرکت است . سهام شرکتها قابل خرید و فروش است بدین صورت که سهامداران می توانند سهام خویش را به اشخاص دیگر واگذار کنند . چنانچه شرکت بورسی باشد خرید و فروش از طریق بورس اوراق بهادار و با وساطت کارگزاران بورسی انجام می شود و سهام شرکتهای غیر بورسی به صورت عادی و همانند سایر معاملات بین اشخاص انجام شده و نهایتاً در دفتر ثبت سهام شرکت ثبت می گردد.
چه نکاتی در نوشتن قرارداد مهم است؟
نظر به وجود شرایط قانونی و حقوقی متعدد برای صحت قراردادها علم اجمالی به ارکان و شرایط صحت قراردادها امری لازم می نماید. برای انعقاد و تنظیم قراردادی صحیح باید به مطالبی چند از جمله اطراف قرارداد و اهلیت ایشان، سمت امضاء کنندگان، موضوع قرارداد، شروط و توضیحات، مکانسیم حل و فصل اختلافات، تفسیر قرارداد و قانون حاکم برقرارداد توجه داشت.
طرفین قرارداد
طرفین قرارداد اشخاص هستند که در دو دسته اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی قابل بررسی هستند. اشخاص حقیقی همان افراد انسانی هستند که طرف قرارداد واقع می شوند ومشروط به ولادت به صورت زنده دارای اهلیت دارا شدن حق و تکلیف هستند لیکن اهلیت اجرای حق و تکلیف،مفهومی مرتبط با توانایی ذهنی است و چه بسا اشخاصی علیرغم دارا بودن سن کافی به لحاظ جنون یا سفه،امکان انعقاد قرارداد را نداشته باشند و قراردادهای منعقد شده توسط و با چنین اشخاصی ممکن است بسته به نوع حجر، مشمول عناوین بطلان یا عدم نفوذ باشد فلذا توجه به اینکه طرف مقابل قرارداد دارای اهلیت قانونی باشد از اهم نکات در انعقاد قرارداد هاست و بسیارند اشخاصی که از رهگذر انعقاد قرارداد با اشخاص محجور بعد از گذشت سالها دچار زیانهای جبران ناپذیری شدهاند.
اشخاص حقوقی مشتمل بر شرکتها، موسسه ها، سازمانها، و نهادها ، بانک ها و ... هستند که معامله با این اشخاص نیز ظرافت ها و دقت نظر های خاصی را درخصوص موضوع فعالیت، صلاحیت اشخاص حقوقی و اشخاص ذی سمت و صاحبان امضا مجاز این اشخاص می طلبد که در هنگام انعقاد قرارداد باید اسناد و مدارک مکفی و مثبت مطالبه شوند و از طریق سایت های مرتبط با شناسایی اشخاص حقوقی و روزنامه رسمی، آخرین وضعیت و میزان انطباق مدارک و مستندات ابرازی با واقع مورد توجه قرار گیرد.
موضوع قرارداد
شاید بتوان موضوع قرارداد را مهمترین رکن قرارداد تلقی کرد چه اینکه هدف نهایی از انعقاد قراردادها در ارتباط با موضوع قرارداد معنا می یابد فلذا دقت در خصوص اینکه موضوع قرارداد مشخص، معین و معلوم بوده و اوصاف مد نظر مقنن را داشته باشد از اهمیت شایانی برخوردار است و در بسیاری از موارد به دلیل عدم رعایت شرایط قانونی مرتبط باموضوع قرارداد، عقد به نحو صحیح منعقد نشده و طرفین قرارداد را با مشکلاتی مواجه می کند این مساًله درحدی تخصصی و پیچیده است که بعضاً اشخاص حقوقی همچون بانکها علیرغم برخورداری از واحدهای حقوقی عریض و طویل، دقت کافی را در تعیین موضوع قرارداد نداشته و قراردادهای منعقده بانکها در محاکم مواجه با حکم بطلان می گردند.
شروط و توضیحات
گاهی اوقات طرفین قرارداد یا عناصر ثالث دخیل در تنظیم قراردادها (همچون مشاوران املاک) در مقام بیان بعضی از منویات طرفین قرارداد یا به زعم خویش محکم کاری، شروطی را در قرارداد می گنجانند که نه تنها موجب تحکیم قرار داد نمی گردد بلکه به دلایلی چون مخالفت با مقتضای ذات عقد یا منتهی شدن به جهل و غرر در یکی از عوضین، موجب بطلان قرارداد میگردد.
مکانیسم حل و فصل اختلافات
با توجه به اینکه وقوع اختلاف ناشی از برداشت از قرارداد و تفسیر آن، اجرای قرارداد و عمل هر کدام از طرفین به تعهدات قراردادی خویش و یا سایر اختلافات از اموری است که بسیار محتمل و قابل پیش بینی است توافق طرفین بر روش حل اختلاف از اهمیت بسیاری برخوردار است که چنانچه با درایت و شناخت مکانیسم ها و مراجع حل اختلاف باشد کمک قابل توجهی در مدیریت اختلافات احتمالی آتی خواهد داشت و چنانچه بدون توجه و تقید کافی بوده باشد موجبات تضییع حقوق ایشان را فراهم خواهد کرد لذا شناسایی مراجع داوری و زمینه های تخصص و تجربه هر کدام از این مراجع و تناسب مرجع حل اختلاف پیش بینی شده با قرارداد و رابطه حقوقی طرفین نیز از موارد بسیار تخصصی و دقیق است که در بسیاری از موارد مغفول مانده وکارآیی نهادی همچون داوری را صرفاً به دلیل تعیین یک داور فاقد صلاحیت علمی و تخصصی ازبین برده وتبدیل به معضلی لاینحل می نماید.
تفسیر قرارداد
در فرض وقوع اختلاف بین طرفین نسبت به برداشت و استنباط از قرار داد و الفاظ آن، مراجع حل اختلاف اعم از محاکم، دیوان های داوری و کمیسیون ها ناگزیر اقدام به تفسیر قرارداد مینمایند. در تفسیر قرارداد تلاش عمده برتبعیت از قصد مشترک طرفین در زمان انعقاد قرارداد است و این مهم با مراجعه به معنای لغوی و عرفی کلمات،عبارات و جملات قرار داد انجام می شود که در برخی موارد واقعا با منظور و مراد طرفین تفاوت دارد لذا درجهت جلوگیری از بروز مشکل درزمان حدوث اختلاف درمعنای قرارداد، استفاده از کلمات با توجه به معنای تخصصی آنها و دقت در گزینش واژه ها اهمیت بسیاری دارد و چه بسا در برخی موارد لازم است که طرفین قرارداد در متن قرارداد، مراد خویش را به صراحت و تفصیل بیان کرده و هر گونه برداشت متفاوتی را پیشاپیش رد نمایند.
تعیین قانون حاکم
در زمانی که طرفین قرارداد دو شخص با تابعیت های متفاوت باشند یا به لحاظ دخالت عنصری دیگر همچون محل اجرای قرارداد یا....... قرارداد بعدی بین المللی به خود گیرد موضوع تعارض قوانین از حیث حاکمیت قانون این کشور یا آن کشور مطرح می شود که برای جلوگیری از چنین امری باید طرفین با لحاظ مقررات امری حاکم و در محدوده آنها، اقدام به انتخاب قانون حاکم بر رابطه قراردادی خویش نمایند تا تبعات و آثارحقوقی قرارداد ایشان درپرتو قانون حاکم انتخابی، مدیریت شده و در فرض حدوث اختلاف نیز مرجع رسیدگی اعم از دادگاه یاداور از قانون منتخب طرفین در حل اختلاف ماهوی ایشان بهره جوید.
برای درخواست تنظیم انواع قرارداد توسط وکلای مجرب داداپ کلیک کنید:
چرا در تنظیم قرارداد نیازمند مشاوره وکیل متخصص هستیم؟
مطالب فوق گزیده ای بسیار مختصر از دریای مباحث حقوقی و تخصصی در مقوله قراردادها است که بی گمان رعایت دقیق آن ها مستلزم احاطه و اشراف بر قوانین، رویه های قضایی و داوری است و استفاده از قراردادهای آماده در بسیاری موارد وافی به مقصود نبوده و طرفین را با مشکلاتی مواجه می نماید و ضرورت بهره جستن از دانش و تجربه حقوقدانان و وکلا را دوچندان می نماید که در داداپ با شناسایی تخصص ها و سوابق وکلای عضو داداپ، کاربران امکان برخورداری از دانش تخصصی وکلا و اختصاصی سازی قراردادهای خویش را دارند و امکاناتی همچون بارگزاری و اشتراک مدارک، مستندات و ضمایم قراردادها نیز برای استفاده بهتر از نکات مدنظر کاربران متقاضی در جهت تهیه و تنظیم قراردادی هرچه نزدیکتر به خواست ایشان فراهم شده است.